Cesarino Gobbi

Om Cesarino Gobbi

Cesarino betyder ”Den lille kejsaren”

Familj

Jag är född i 1975, som ett sladdbarn av en typisk italiensk familj: en pappa som man skulle kunna hitta i ”Gudfadern”  till utseendet, Rocky Marciano som styrka och väldigt snäll som ett mjukt rosevin på sommaren ; en underbart vacker mamma likt en madonnas staty ( Grazie mamma, för dina gener), söt som socker, men starkare än alla fem killar hemma. Jag har tre äldre bröder som var min drivkraft att alltid bli den som segrade ur striden, den bästa.

Min mamma var alltid suverän i köket: jag utmanade ofta mina vänner vems mamma som lagade den bästa maten. Hon var oftast den som dominerade:  Och hennes Lasagne fick en ovation i Bologna.

Min pappa är en kräsen man, så han odlade all mat själv för han var aldrig nöjd. Så han odlade allt och fick köttet från sina egna djur. Jag är lik min far för jag har inte ett gott öga till massproducerade råvaror.

Mina föräldrar hade kycklingfarm, kanske inte en bra ekonomisk affär, men det var fina produkter, de kan inte konkurrera med vad vi äter idag,  dessa feta och ohälsosamma gen modifierade djur.

Jag kanske inte ser ut som en stor gourmet,  för att vara trovärdig  skulle jag haft mer mage, men då skulle jag ju tappa den italienska charmen. Så min uppväxt var mellan druvor, kycklingar och  tomater, vars doft jag fortfarande känner. Sellerin som var svart-grön av mängden klorofyll , den hand skivade Prosciutton…
– alltså otroligt bortskämd, som alla hemma i Italien med mat kvalité.

Produkter

VITT VIN

Schioppettino

RÖTT VIN

ROSE’ VIN

MOUSSERANDE VIN

DESSERTVINE